Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Média lžou – Prosazování tradiční rodiny není homofobie

Na začátek musím říct, že veřejnou debatu na Slovensku jsem podrobně nesledoval. Vyjadřuji se až k mediálním dozvukům referenda, které se tam k tématu ochrany tradiční rodiny konalo. Čtu články a komentáře toho typu, že homofobové utrpěli debakl a referendum bylo fiasko. Musím na ně reagovat a zasadit je do kontextu.

Řekněme si upřímně, že asi jediné referendum schopné přitáhnout více než 50% voličů k volební urně, bylo referendum o přistoupení k EU. Po masivní mediální masáži placené z EU i z veřejných rozpočtů přišlo tehdy v roce 2003 k referendu v ČR 55% voličů, na Slovensku 52%.

Původně mělo být referendum o rodině spojeno s podzimními komunálními volbami, což by samozřejmě účasti v něm pomohlo. Ústavní soud se ale kvůli vyškrtnutí jedné z otázek postaral o jeho posunutí na samostatný termín, ve kterém si k němu i tak našlo cestu přes 20% lidí a výrazně přes 90% voličů odpovědělo na všechny tři položené otázky ano.

List Pravda citovaný i na iDnes to hodnotí takto: „Rozdíl v počtu lidí, kteří přišli tak či onak hlasovat, a lidí, kteří referendum odmítli coby nedemokratické a nevhodné, nebo jednoduše usoudili, že se jich problémy Antonína Chromíka a spol. netýkají, je výmluvný a nelze ho označit jinak, než jako debakl.“

Proč se stejné komentáře v těchto mainstreamových médiích neobjevily po loňských eurovolbách? Tehdy byla účast v ČR 18% a na Slovensku jen 13%. Evropský parlament žádná demokratická instituce není. Lidé cítí, že je zvolení politici v něm nijak nezastupují. Je to jen drahý cirkus, který maskuje nedemokratickou podstatu Evropské unie.

V této souvislosti mi ta více než pětinová účast ve slovenském referendu přijde důstojná. Obzvlášť když zvážíte, kolik peněz politické strany a EU vložily do propagace voleb do EP, a kolik času jim i veřejnoprávní média věnovala sledováním celé té eurovolební taškařice. Srovnejte to s tím, jaké prostředky a možnosti asi mělo k propagaci referenda občanské hnutí Aliance za rodinu v čele s Antonínem Chromíkem. Klip jim do žádné televize nevzali. Podobně se k nim stavěla tištěná média, když chtěli informovat veřejnost o svých argumentech.

Tím se dostáváme k podstatě. V Evropské unii se již dávno dominantně jako součást její ideologie prosadily levicové úchylky, jako jsou environmentalismus, homosexualismus, multikulturalismus a další (souhrnně europeismus).  Je naprosto politicky nekorektní proti těmto věcem vystupovat. Takový člověk je ihned v médiích ostrakizován a onálepkován. Tyto úchylky jsou nám za naše vlastní peníze vybrané z daní vtlačovány jako nové normy. Kdo se jim protiví, patří na okraj společnosti.

Evropská unie vydává obrovské peníze na podporu tzv. „občanské společnosti“, tedy různým organizacím, které podporují její ideologii. Jejich hlavním cílem je zpravidla „kultivovat veřejnou debatu“ ve prospěch europeismu a především zabránit tomu, aby se řešily věci, které občany skutečně zajímají. Uvedu pár příkladů. Třeba takové European Youth Forum dostává od EU 2,4 milionu euro, z jiných zdrojů mají 0,6 mil eur. European Forum Against Racism dostává od EU 1,2 mil eur, z dalších zdrojů 0,2. International LGBTI Association bere od EU 1 mil euro ročně, z dalších zdrojů má 0,8. European Woman’s Lobby má od EU 0,8 mil euro, z dalších zdrojů 0,1. Takových organizací je mnoho a někdy o tom napíšu další článek. Údaje jsem čerpal zde.

Jedno z prvních vzedmutí opravdové občanské společnosti (tedy hnutí obyčejných občanů, které aniž by je někdo tučně platil, zformoval jejich vlastní zájem), nastalo kvůli přistěhovalectví například v Německu zastoupené hnutím Pegida. Vysloví-li dnes ale někdo nahlas myšlenku, že bychom měli zaujímat k přistěhovalectví opatrný postoj a eventuálně upřednostňovat přistěhovalce z kultur nám blízkých, vystavuje se prakticky zákonitě osočení z xenofobie, rasismu či fašismu (viz článek Adama Votruby). Přitom se jedná o naprosto legitimní a přirozený názor. Nevěřte médiím, manipulují nás. Dělejte si vlastní názor.

Stejné je to s hnutím Aliance pro rodinu na Slovensku. Jejich požadavky nejsou nijak extrémní. Trvají na tom, že manželstvím by se měl nazývat jen svazek muže a ženy. Homosexuální páry by neměly mít právo k adopci dětí a základní školy by neměly mít v povinných osnovách hodnotové věci týkající se sexu či eutanazie. Je právem rodičů své děti o těchto otázkách vzdělávat, jak uznají podle své víry či hodnot za vhodné. To přece není úloha státu.

Osobně nemám nic proti registrovanému partnerství. Myslím si, že by na Slovensku mělo být zavedeno a že je z některých právních důvodů potřebné, ale nevidím důvod tomu říkat manželství, které je historickým vývojem v naší kultuře jasně definované. Referendum bylo o manželství, ne o registrovaném partnerství. Nevidím v tom nic homofobního. Homofoba si představuji jako člověka, který prohlašuje, že homosexuálové jsou špatní a hříšní lidé. O tom ale referendum a požadavky hnutí Aliance pro rodinu nebyly.

Co se týká adopcí, nemám na to nějaký silný názor. Zastávám ale teorii, že když není silný důvod věci měnit, tak je lepší je nechat, jak jsou, protože změna může vést k horšímu, zvlášť když se jedná o změnu směrem od historií prověřeného přirozeného stavu. Těžko někdo umí dnes dohlédnout důsledků, dopad na společnost a odhadnout % dětí, kterým by vyrůstání v rodině dvou homosexuálů mohlo kazit život.

Upřednostňování tradiční rodiny je v naší kultuře historií prověřená norma. Nenechme si od médií vnutit manipulaci, že když máme tyto názory, stávají se z nás v Evropské unii v 21. století najednou homofobové, či nějak narušení, zlí lidé, jak to z mediální hysterie vyznívá. To jen EU se naprosto odtrhla od evropských kulturních kořenů a má dost prostředků k tomu zkoušet s námi manipulovat.

Autor: David Bartas | neděle 8.2.2015 17:38 | karma článku: 39,41 | přečteno: 2738x
  • Další články autora

David Bartas

Svítá na pravici naděje?

Pro tradičního pravicového voliče je pohled na politickou scénu v České republice už řadu let trpký. V průzkumech se první z pravicových stran pohybuje zpravidla až za komunisty na čtvrtém místě s předpokládaným ziskem pod 10 %.

24.11.2015 v 13:10 | Karma: 20,21 | Přečteno: 783x | Diskuse| Politika

David Bartas

Ztráta důvěry k médiím

Lidé v Německu podle průzkumu Forsa Institute ztrácí důvěru v mainstreamová média. Celých 44 % z 1000 dotazovaných souhlasí s tvrzením, že mediální výstupy jsou řízené z vrchu, a proto šíří zkreslené a nepřesné zprávy.

6.11.2015 v 17:54 | Karma: 36,87 | Přečteno: 1205x | Diskuse| Média

David Bartas

Svobodou k lepšímu životu

Posledních 10 let česká ekonomika stagnovala. Sílí hlasy o ztracené dekádě. Přestali jsme dohánět Němce, naopak se na nás dotáhli Slováci a blíží se k nám Polsko. Dokonce nám utíká i postsovětské Estonsko. Co s tímto stavem dělat?

26.10.2015 v 13:26 | Karma: 18,68 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ekonomika

David Bartas

Proč chtějí někteří lidé přijímat uprchlíky?

Proč někdo je zatvrzelým odpůrcem přijímání uprchlíků a někdo je naopak chce přijímat s otevřenou náručí? Jde o to, čemu věří. A máme dost argumentů, aby tato víra byla něčím podložena? Jaký zaujmout postoj, jestli ne?

20.10.2015 v 15:02 | Karma: 36,19 | Přečteno: 3696x | Diskuse| Politika

David Bartas

Kampaň o EU se v Británii dostává do horké fáze

Ve čtvrtek spustili svou kampaň euroskeptici, kteří bojují za vystoupení Velké Británie z EU. V pondělí jim kontrovali eurohujeři s kampaní za setrvání v EU.

12.10.2015 v 17:34 | Karma: 33,71 | Přečteno: 1409x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1752x
Studuji hospodářskou politiku a mezinárodní vztahy. Jsem člen Svobodných a asistent europoslance Petra Macha.
 

Follow @DavidBartas

Seznam rubrik